Galatasaray Yönetimi, 'Michael Skibbe operasyonu'nda ilk adımı attı. Alman teknik adam ülkesine uçar uçmaz; yardımcıları Edwin Boekamp ile Ümit Davala görevden alındı. Bugün çok daha radikal bir karar açıklanabilir...
İki antrenör de ‘Yetersiz’miş!
Sezon başından bu yana Galatasaray Yönetimi ile Michael Skibbe arasındaki yaşanan yüksek gerilim dün alınan şok kararlarla yerini soğuk savaşa bıraktı. Cim Bom’u Şampiyonlar Ligi’nde gruplara taşıyamadığı için ağır bir dille eleştirilen, Bursaspor yenilgisiyle kredisini tamamen tükettiği söyleyen Alman teknik adam, tatil için ülkesine uçarken, kulüp içinde ortalık karıştı. Yönetim kurulu, Skibbe uçaktayken, iki yardımcısı Edwin Boekamp ve Ümit Davala’yı görevden aldı. Karar, resmi internet sitesinden duyurulurken, ayrıntıya girilmedi. Telefonda görüştüğümüz yöneticiler ise Davala ve Boekamp’ın ‘yetersiz’ oldukları gerekçesiyle gönderildiğini ifade etti.
Skibbe, FANATİK’ten öğrendi
Davala'nın ipi; Bursaspor karşılaşması öncesi Skibbe’yi, Yusuf Şimşek konusunda uyarmadığı için çekildi. Boekamp’ın gönderilmesinin nedeni olarak ise Skibbe’nin istifaya zorlanması gösterildi. Yönetimin, yaklaşık bir haftadır basında çıkan ‘Galatasaray-Fatih Terim flörtü’ haberlerinin üzerine böyle bir karar alması dikkat çekici... Gelişmeleri Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Demircan’dan öğrenen Skibbe’nin sözleri ise gerçekten ilginçti: “Bu konuda bilgim yok. İlk kez sizden duyuyorum ve şaşkınım. Yönetim benimle bir şey paylaşmadı. Bu saatten sonra Başkan Adnan Polat ve Adnan Sezgin’in söyleyeceklerini gerçekten çok merak ediyorum.”
Davala: Bu Skibbe’ye mesaj
“Şu an Düsseldorf Havalimanı’na indim. Almanya-Rusya maçını izleyeceğim. Benim gerçekten hiç bir karardan haberim yok. Şaşkınım...” Yazarımız Yalçın Dümer ise Davala ile görüştü: “Şu anda bana söylenen şeyi anlamış değilim. Skibbe’yi aradım, haberi yokmuş. Her zaman yuvam olarak kabul ettiğim Galatasaray’dan böyle bir tepki beklemiyordum. Sanırım, bizi günah keçisi ilan ettiler. Dünyada hoca gönderilmeden yardımcılarının gönderildiği başka bir örnek var mıdır? Belki de bu, Skibbe’ye bir mesajdır. Bizi suçlamalarına anlam veremiyorum. Çünkü yetkimiz neydi ki, etkimiz ne olsun? Biz hocanın söylediklerini uygulamak zorundaydık. Hepsi bu...”
Raşit ALTUN